Οι Καλύτερες Παραλίες στη Σαντορίνη

Οι παραλίες στη Σαντορίνη είναι ιδανική περίπτωση για να χαλαρώσει κανείς και να απολαύσει μοναδικές στιγμές σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία του κόσμου, τη Σαντορίνη.

παραλία Περίβολος

Οι παραλίες στη Σαντορίνη φημίζονται για την ομορφιά και τη μοναδικότητα τους, που οφείλεται φυσικά στην ιδιαίτερη μορφολογία και το έδαφος του νησιού.

Οι καλύτερες παραλίες στη Σαντορίνη, ή πιο σωστά οι πιο δημοφιλείς,  είναι η Περίσσα, το Καμάρι, ο Μονόλιθος και η Κόκκινη παραλία, ενώ υπάρχουν ακόμα περίπου δέκα παραλίες διασκορπισμένες στο νησί, για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους κάπως πιο απομονωμένα και ήρεμα.

Με σύμμαχό σας τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στη Σαντορίνη ξεκινήστε για μια περιπλάνηση σε ξεχωριστές παραλίες, όπου το φυσικό τοπίο και η ανθρώπινη παρέμβαση δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για μοντέρνους παραθεριστές.

Παραλία Περίσσα

παραλία Περίσα στη Σαντορίνη

Η παραλία Περίσσα βρίσκεται περίπου 15χλμ από τα Φηρά και 10χλμ από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Το ομώνυμο χωριό είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή θέρετρα της Σαντορίνης και η παραλία της με τη μαύρη άμμο από τις πιο φωτογραφημένες και διάσημες στο νησί.

Αν δε μένετε στην Περίσσα και επισκέπτεστε την παραλία από αλλού καλό θα είναι να προσπαθήσετε να πάτε πριν το μεσημέρι, γιατί δεν θα βρείτε ούτε κόκκο άμμου για να καθίσετε – το θέαμα με τα εκατοντάδες ενοικιαζόμενα μηχανάκια και σκούτερ κατά τις 2μμ πίσω από την παραλία είναι χαρακτηριστικό της υψηλής περιόδου στο νησί.

Παραλίες Καμάρι και Μονόλιθος

kamari

Η παραλία Καμάρι βρίσκεται 10χλμ νότια των Φηρών, και είναι μια από τις επίσης εξαιρετικά δημοφιλείς παραλίες στη Σαντορίνη. Το τοπίο μοιάζει αρκετά με την Περίσσα, με μαύρη άμμο και έναν τεράστιο βράχο που ορθώνεται πίσω από την παραλία. Αν πάρετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας και επισκεφτείτε την παραλία το βράδυ, θα εντυπωσιαστείτε από τον όμορφα φωτισμένα βράχο και τα παιχνίδια του φωτός στα πετρώματα. Η παραλία Καμάρι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Περίσσα, αλλά θεωρείται πιο οικογενειακή παραλία.

Η παραλία Μονόλιθος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Καμάρι αλλά είναι λιγότερο πηγμένη παραλία. Στρωμένη με ψιλή γκρίζα άμμο αλλά και ευάλωτη στους ανέμους, η παραλία στο Μονόλιθο είναι ιδανική για δραστηριότητες και σπορ.

Η Κόκκινη Παραλία

Η Κοκκινη παραλία στη Σαντορίνη

Η Κόκκινη Παραλία είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού. Βρίσκεται περίπου 8χλμ μακριά από τα Φηρά, απέναντι από το Ακρωτήρι. Αποτελείται από κόκκινους και μαύρους ηφαιστειακούς βράχους και είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους.

Ο ενδιαφέρων και ιδιαίτερος μορφολογικός χαρακτήρας του τοπίου καθιστούν την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές και συναρπαστικές παραλίες στον κόσμο. Αν παρκάρετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας και περπατήσετε από το παρκινγκ προς το βράχο θα δείτε τους όμορφους σχηματισμούς των πετρωμάτων και ηφαιστειακών ορυκτών.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στην άκρη του, ο κόκκινος βράχος γίνεται άσπρος, δίνοντας το όνομα του στην ακριβώς επόμενη, την Ασπρη Παραλία.

Αν και οι καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης είναι και οι πιο δημοφιλείς, εντούτοις, υπάρχουν κι άλλες πολλές παραλίες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς:

  • η παραλία Περίβολος κοντά στην Περίσσα
  • το Ακρωτήρι Κολούμπος με την πιο απομονωμένη και ήσυχη παραλία
  • οι παραλίες Βλυχάδα και Βούρβουλος

Αν έρθετε για διακοπές στη Σαντορίνη, όλες οι παραλίες αξίζουν μια επίσκεψη. Το νησί είναι πανέμορφο και πολύ εντυπωσιακό: όρεξη να έχετε και με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Σαντορίνη ή με ενοικιαζόμενο μηχανάκι μπορείτε να πάτε παντού.

Similar Posts