Μπουκαμβίλιες στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι διάσημη για το εκυφλωτικό της λευκό και το ζωντανό και ζωηρό γαλάζιο των παραθύρων και θυρών. Ωστόσο το συμβολικό φυτό και λουλούδι της Σαντορίνης είναι χρώματος κόκκινου ή ελαφρύ μωβ. Είναι η μπουκαμβίλια, ένα φυτό που κατάγεται από την Νότιο Αμερική και ζει στις Κυκλάδες και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα. Οι μπουκαμβίλιες στη Σαντορίνη είναι απλά υπέροχες.

μπουκαμβίλια σε σπίτι στη σαντορίνη
Πηγή Φωτογραφίας: surrealplaces

Η αντίθεση των χρωμάτων μεταξύ των διαφόρων ποικιλιών της μπουκαμβίλιας και των πάλλευκων σπιτιών ή των μπλε εκκλησιών της Σαντορίνης είναι μαγευτική. Το αισθητικό αποτέλεσμα αυτού του αναρριχητικού φυτού στο ηφαιστειακό τοπίο της Σαντορίνης με το απέραντο γαλάζιο στο βάθος κόβει την ανάσα σε επισκέπτες και τουρίστες.

Η μπουκαμβίλια προσθέτει χρώμα στα στενά δρομάκια του νησιού, εμπλουτίζει την ατμόσφαιρα σε εστιατόρια και καφετέριες και διακοσμεί σπίτια και τοίχους. Αυτό το υπέροχο και παιχνιδιάρικο φυτό από τη Ν. Αμερική υπάρχει στην Σαντορίνη παντού. Μπορείτε να το δείτε πηγαίνοντας μια βόλτα στα δρομάκια της πόλης, και να βγάλετε μια φωτογραφία γεμάτη από το όμορφο κόκκινο και μωβ του καθώς ατενίζετε τη θέα. Η αρμονική συνύπαρξη των πολύχρωμων ροδοπετάλων και των άσπρων σπιτιών φαντάζει απλά υπέροχη.

Similar Posts