Ανακαλύψτε τη βόρεια Σαντορίνη με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Αν ετοιμάζεστε για διακοπές στη Σαντορίνη, πρέπει να ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τις ομορφιές της και να περιηγηθείτε στα χωριά και τις παραλίες της καθώς και τα αξιοθέατα που την κάνουν τόσο ξεχωριστή.

Η βόρεια Σαντορίνη είναι ιδανικό μέρος να ξεκινήσετε την περιήγησή σας με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, καθώς περιλαμβάνει κάποιους από τους πιο όμορφους οικισμούς του νησιού. Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Σαντορίνη είναι απαραίτητο για τη μετακίνησή σας, καθώς το νησί λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του δε φημίζεται για τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η Οία

δρομάκι στην Οία, Σαντορίνη
Οια, φωτογραφία από marcelgermain

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της βόρειας Σαντορίνης είναι φυσικά η Οία. Παραδοσιακός οικισμός του νησιού, αλλά και το πιο τουριστικό σημείο της Σαντορίνης, γνωστή για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της, βρίσκεται 11χλμ από τα Φηρά και περίπου 15 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Η Οία είναι κτισμένη σε υψόμετρο 350μ από τη θάλασσα. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς την Οία για την αρχιτεκτονική της, τα υπόσκαφα σπίτια – σπηλιές, που είναι σκαλισμένα στους βράχους. Αυτού του είδους οι οικισμοί απαντώνται μόνο στη Σαντορίνη, λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους.

Η Οία είναι διατηρητέος οικισμός, λόγω της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της. Μπορείτε να αφήσετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε στα στενά και γραφικά δρομάκια της, να επισκεφτείτε τα διάφορα τουριστικά καταστήματα, τα εστιατόρια που προσφέρουν θέα στο ηφαίστειο αλλά και στα ρομαντικά μπαράκια που βρίσκονται κάπου ανάμεσα στα υπόσκαφα.

Οι παραλίες Αμμούδι και Κολούμπος στη Σαντορίνη

Αν δεν θέλετε να κατεβείτε 214 σκαλιά από την Οία για να φτάσετε στην παραλία στο Αμμούδι και δεν είστε διατεθειμένοι να κατεβείτε με γαϊδουράκι, μπορείτε να πάρετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας ή το μηχανάκι σας και να προσεγγίσετε οδικώς μια από τις πιο ήσυχες παραλίες της Σαντορίνης, τον Κολούμπο , που βρίσκεται 4χλμ από την Οία. Είναι μια όμορφη και ήσυχη παραλία με βότσαλο.

Ημεροβίγλι και Φηρά

Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Φηρά, βρίσκεται το Ημεροβίγλι, ένα τυπικό κυκλαδίτικο χωριό με λευκά σπίτια, στενά δρομάκια και γραφικά καλντερίμια, και τις παραδοσιακές εκκλησίες της Σαντορίνης με τη μπλε οροφή. Βρίσκεται κτισμένο στο φρύδι του κρατήρα και προσφέρει την πιο όμορφη θέα στο ηφαίστειο μετά την Οία.

Ημεροβιγλι Σαντορινη
Φωτογραφία με τη θέα από το Ημεροβίγλι από lula1977

Το Ημεροβίγλι έχει χαρακτηριστεί μπαλκόνι του Αιγαίου, λόγω της υπέροχης θέας του. Το χωριό είναι ιδανικό για περπάτημα, οπότε μπορείτε να αφήσετε τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ή μηχανές και να περπατήσετε στο χείλος του βράχου απολαμβάνοντας το τοπίο.

Το κάστρο του Σκάρου

Λίγο πιο πάνω από το Ημεροβίγλι βρίσκεται το κάστρο του Σκάρου που δεσπόζει σε στρατηγικό σημείο, ελέγχοντας ολόκληρη τη Σαντορίνη. Το κάστρο θεωρείται εξαιρετικό γιατί δεν παραδόθηκε ποτέ στους Ενετούς, παρά τα 300 χρόνια της κυριαρχίας τους στο νησί.

Το κάστρο του Σκάρου στα δεξιά
Φωτογραφια του Κάστρου του Σκάρου από ARKNTINA

Το παραδοσιακό χωριό Φοινικιά

Αν σας ενδιαφέρει κάτι πιο παραδοσιακό και λιγότερο δημοφιλές, μπορείτε να επισκεφτείτε το χωριό Φοινικιά, 10χλμ ΒΔ της Οίας. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό οικισμό, με λιγότερο από 100 κατοίκους, που είναι γνωστό για την είσοδο του: μια τεράστια ηφαιστειακή πλάκα. Το χωριό παρά το μέγεθος του έχει πολλές ταβέρνες με παραδοσιακά τοπικά φαγητά και προϊόντα.

Η Βόρεια Σαντορίνη φημίζεται για τα όμορφα χωριουδάκια της και την πανέμορφη θέα στο ηφαίστειο, επομένως αξίζει να πάρετε ένα από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στη Σαντορίνη, που θα βρείτε σε λογικές και προσιτές τιμές και να ανακαλύψετε γιατί το νησί θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα του κόσμου.

Similar Posts