Σαντορίνη, το κόσμημα των Κυκλάδων

Η Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί στις Κυκλάδες. Είναι ένα σύμπλεγμα νησιών, αποτελούμενο από τη Θήρα – που ονομάζουμε Σαντορίνη – τη Θηρασιά, το Ασπρονήσι και την Παλιά και Νέα Καμένη. Το νησί έχει μια μακραίωνη, πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία, που έχει συνυφανθεί με τον λαμπρό Μινωικό πολιτισμό και αλλεπάλληλες καταστροφές από τις εκρήξεις του ηφαιστείου της.

Η ιστορία της Σαντορίνης δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους της. Η Σαντορίνη ξεχωρίζει από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, όχι μόνο για το ηφαίστειό της και την ομορφιά του τοπίου, αλλά γιατί το ίδιο το νησί ζει, εξελίσσεται και διαμορφώνεται από μόνο του.

Η Σαντορίνη οφείλει το σημερινό της σχήμα και το σεληνιακό της τοπίο στις αλλεπάλληλες εκρήξεις και καταστροφές. Κι όμως, αυτές οι καταστροφές ήταν που έκαναν το νησί τόσο απαράμιλλα όμορφο.

Το τοπίο με τα μαύρα και κόκκινα πετρώματα που δένουν με την ομορφιά και τη γλυκύτητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, μαγεύει τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή που κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Αυτό το είδος αρχιτεκτονικής, με το εκτυφλωτικό λευκό και το γλυκό γαλάζιο των παραθύρων, άλλαξε την όψη του νησιού, προσθέτοντας έναν χαριτωμένο τόνο στην αγριότητα του τοπίου.

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι διάσημο σε όλον τον κόσμο – είναι η ώρα που ντόπιοι και επισκέπτες συγκεντρώνονται στην καλντέρα για να θαυμάσουν τον πυροκόκκινο ουρανό και τις τελευταίες αχτίδες του ήλιου που πέφτουν στις πλαγίες των βουνών δημιουργώντας πολύχρωμους σχεδιασμούς.

σαντορινη ηλιοβασιλεμα
photo credit: marcelgermain

Όλα είναι μικρά κομμάτια του πάζλ που συνθέτουν το όμορφο και ξεχωριστό νησί της Σαντορίνης και την κάνουν ένα μοναδικό κόσμημα στις Κυκλάδες.

,

No comments yet.

Leave a Reply