Ανακαλύψτε τη νότια Σαντορίνη

Η Νότια Σαντορίνη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τουριστών και ντόπιων, λόγω των πολλών όμορφων παραλιών και οικισμών, αλλά και λόγω του μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει.

η εκκλησια αγιος νικολαος στη σαντορινη
Φωτογραφια απο τη Σαντορινη απο τον Κλέαρχο Καπουτσή

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τη Νότια Σαντορίνη με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, κρατείστε σημειώσεις στο χάρτη και ξεκινήστε:

Τα Φηρά

Η περιήγηση ξεκινά από την πρωτεύουσα της Σαντορίνης Φηρά, που βρίσκεται μάλλον προς το κέντρο του νησιού, 8χλμ νότια από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάθε καλοκαίρι, όταν το νησί κατακλύζεται από τους τουρίστες που έρχονται για διακοπές στη Σαντορίνη.

Τα Φηρά είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένα τουριστικά, με εκπληκτικής ομορφιάς ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ καθώς και μια πολύ όμορφη μαρίνα για γιωτ και σκάφη, που κάποτε ήταν το λιμάνι του νησιού. Η πρωτεύουσα είναι γνωστή για την υπέροχη θέα της στο ηφαίστειο, την οποία απολαμβάνουν οι ρομαντικοί κάθε ηλικίας καθισμένοι σε κάποιο μπαράκι ή παγκάκι του μετέωρου βράχου.

Αν επισκεφτείτε τα Φηρά αξίζει να περάσετε από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας, ώστε να δείτε μια μεγάλη συλλογή κυκλαδικών έργων που ανακαλύφθηκαν στο νησί κατά τις ανασκαφές.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο κοντά στην πόλη των Φηρών όμως είναιτο νησάκι  Νέα Καμένη, όπου μπορεί κανείς να δει το ηφαίστειο από κοντά. Θα αφήσετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας και θα επιβιβαστείτε στο καραβάκι που θα σας πάει στο νησάκι της Νέας Καμένης.

Έξω από Τα Φηρά με Ενοικιαζόμενο Αυτοκίνητο

Φεύγοντας από τα Φηρά και με κατεύθυνση νότια μπορείτε να περάσετε από το χωριό Καρτεράδος και να κατευθυνθείτε προς τη Μεσαριά, ένα από τα μεγάλα χωριά του νησιού με 1100 κατοίκους. Η Μεσαριά είναι γνωστή για τα οινοποιεία της, και αξίζει πραγματικά τον κόπο να επισκεφτείτε κάποιο από αυτά. Οι γευσιγνώστες και οινογνώστες επισκέπτονται το νησί και με σύμμαχο ένα από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Σαντορίνης περιηγούνται στα όμορφα οινοποιεία της περιοχής.

Στη διαδρομή υπάρχουν πολλοί όμορφοι οικισμοί: ο Βόθωνας, η Εξω Γωνία, το Εμποριό. Στα νοτιανατολικά του νησιού βρίσκεται η Περίσσα, ένα από τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα του νησιού. Μπορείτε να την επισκεφτείτε για μπάνιο ή για να γευτείτε παραδοσιακές λιχουδιές του νησιού. Ακριβώς νότια της Περίσσας βρίσκεται μια από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού, ο Περίβολος.

Δεκαπέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Φηρά βρίσκεται το Ακρωτήρι, ο πιο ιστορικός οικισμός της Σαντορίνης. Ο καθηγητής Μαρινάτος ξεκίνησε τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο, που αποκάλυψαν ένα σημαντικό και εντυπωσιακό Μινωικό πολιτισμό, που έμεινε σχεδόν ανέπαφος κάτω από τους τόνους ηφαιστειακής στάχτης που το καταπλάκωσαν μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Ο αρχαιολογικός χώρος αναμένεται να ξανανοίξει για το κοινό σε 1-2 χρόνια.

Νότια του Ακρωτηρίου βρίσκονται δυο από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού: η Βλυχάδα και η Κόκκινη Παραλία, προορισμοί όλων των επισκεπτών του νησιού. Πάνω από τις παραλίες, στο βράχο μπορεί να δει κανείς εκατοντάδες ενοικιαζόμενα σκούτερ και μηχανές, από τους λουόμενους που κατακλύζουν το νότιο τμήμα του νησιού για να θαυμάσουν και να κολυμπήσουν στα ζεστά νερά του.

ηλιοβασιλεμα από τα φηρα στη σαντορινη

Φωτογραφία από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη από τον ++zola++

Η Νότια Σαντορίνη σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε. Επιβιβαστείτε σε ένα από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στη Σαντορίνη, πάρτε μαγιό και νερά και ξεκινήστε την περιήγηση σας σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου.

Similar Posts