Θέα από την Καλντέρα στη Σαντορίνη

Λίγες λέξεις μπορούν πραγματικά να περιγράψουν τη θέα από την Καλντέρα στη Σαντορίνη. Μαγευτική, σαγηνευτική, δραματική, μια θέα που κόβει την ανάσα.

καλντερα σαντορινη
Η θέα από την Καλντέρα στη Σαντορίνη, φωτογραφία από τον Josh Trefethen

Περπατώντας στα στενά καλντερίμια στην Οία και το Ημεροβίγλι, μπορείτε να δείτε εκατοντάδες ανθρώπους να στέκονται και να κοιτάζουν το ηφαίστειο, κοιτώντας το κενό. Ο ήχος της σιωπής κυριαρχεί, καθώς τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει τη θέα από την Καλντέρα καλύτερα από αναστεναγμούς και μουρμουρητά για κάτι το άπιαστο και ονειρικό.

Η Καλντέρα της Σαντορίνης είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και σημαντικά φυσικά θαύματα στον πλανήτη Γη: η αντίθεση του κόκκινου ηφαιστειακού βράχου με το απέραντο μπλε της Μεσογείου και το πάλλευκο των χωριών της Σαντορίνης προκαλεί δέος και θαυμασμό.

Το παιχνίδι των ήχων και των χρωμάτων στη Σαντορίνη, κοιτώντας τη θέα από την καλντέρα είναι σχεδόν εξωπραγματικό. Εκπληκτικό και υπέροχο, το ηφαίστειο πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος, θυμίζοντας μας ότι το νόημα της ζωής βρίσκεται σε απλές εικόνες, σε λεπτομέρειες που περιμένουν κάποιος να τις προσέξει.

Similar Posts