Οι εκκλησίες με τους γαλάζιους θόλους στη Σαντορίνη

Οι εκκλησίες με τους γαλάζιους θόλους στη Σαντορίνη είναι η πιο χαρακτηριστική ίσως εικόνα του νησιού.

Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τις μικρές της εκκλησίες και τα ξωκλήσια με τους μπλε θόλους και τις καμάρες. Ο συνδυασμός αυτού του ζεστού γαλάζιου και του εκτυφλωτικού λευκού είναι εντυπωσιακός στη Σαντορίνη.

Εκκλησία με γαλάζιο θόλο από το marcelgermain

Υπάρχουν περισσότερα από 250 εκκλησάκια στη Σαντορίνη, τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά χωριά. Οι εκκλησίες με τους γαλάζιους θόλους που βρίσκονται στα Φηρά, την Οία και το Φηροστεφάνι είναι οι πιο δημοφιλείς και γνωστές, και σίγουρα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Σαντορίνης. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, υπάρχει ένα χαριτωμένο εκκλησάκι, ή ένας επιβλητικός ναός που στέκεται ανάμεσα στα λευκά σπίτια του βράχου.

Οι εκκλησίες με τους γαλάζιους θόλους, τους λευκούς σταυρούς και τα κομψά καμπαναριά συνθέτουν την κλασική εικόνα της Σαντορίνη. Δεν έχει όμως να κάνει μόνο με το θρησκευτικό συναίσθημα – στην πραγματικότητα, αφορά την αισθητική, την ανάπτυξη και διατήρηση ενός μοναδικού αρχιτεκτονικού σχεδίου που κάνει το νησί να ξεχωρίζει.

Ας μη ξεχνάμε πως το γαλάζιο είναι ένα χρώμα με μεγάλη σημασία για τους Έλληνες αφού αντιπροσωπεύει το χρώμα του ουρανού και της θάλασσάς τους, το χρώμα της καθημερινής τους ζωής.

Similar Posts