Το τελεφερίκ της Σαντορίνης

Το τελεφερίκ της Σαντορίνης αποτελεί έναν από τους πιο συνηθισμένους τρόπους να ανεβείτε την πλαγιά όταν φτάσετε στο λιμάνι της Σαντορίνης. Ο άλλος πιο δημοφιλής τρόπος είναι φυσικά τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης. Ο δρόμος προς την πόλη των Φηρών είναι αρκετά δαιδαλώδης και ανηφορικός και συνήθως αποφεύγεται από τουρίστες, οι οποίοι έρχονται να επισκεφτούν το νησί για τις διακοπές τους με τα παιδιά τους και τις αποσκευές τους.

cable car
Το τελεφερίκ της Σαντορίνης από saxonfenken

Παίρνοντας το τελεφερίκ της Σαντορίνης μπορείτε να γλιτώσετε χρόνο και ενέργεια, την οποία έτσι κι αλλιώς θα χρειαστείτε για να περιδιαβείτε στα όμορφα χωριά του νησιού. Μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα στο ηφαίστειο και να βγάλετε μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας το λόφο.

Το τελεφερίκ της Σαντορίνης σας οδηγεί στην κορυφή του λόφου σε περίπου τρία λεπτά και φέρνει τους τουρίστες και τους επισκέπτες του νησιού στην όμορφη πόλη Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου σε ύψος 220μ.

Το τελεφερίκ της Σαντορίνης αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Νομικού. Ο Ευάγγελος Νομικός προσέφερε στο νησί και τους κατοίκους του αυτό το εργαλείο υψηλής τεχνολογίας, προσφέροντας τα χρήματα που θα κάλυπταν τα έξοδα για την αγορά και εγκατάσταση του τελεφερίκ, το οποίο τελικά εγκαταστάθηκε το 1979.

Το τελεφερίκ της Σαντορίνης εξυπηρετεί πάνω απο 1,200 άτομα την ώρα. Τα χρήματα από το εισιτήριο στο τελεφερικ δίνονται στις δημόσιες υπηρεσίες της Σαντορίνης για να διευκολύνουν τα έργα ανάπτυξης στο νησί.

Similar Posts