Η Σαντορίνη και τα Φηρά ομορφαίνουν τη ζωή μας

Πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας… έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι αυτά στα αλήθεια;

Στη ζωή μας, μερικές εικόνες, μερικές αισθητικές απολαύσεις μας χαρίζονται χωρίς να ζητά ποτέ κανείς αντάλλαγμα. Αυτή είναι η ικανοποίηση που παίρνει κανείς στα Φηρά, σε αυτό το όμορφα σμιλεμένο σκηνικό, το αποτέλεσμα φυσικών συμπτώσεων, δυσκολιών, ανθρώπινης ευφυΐας και παρέμβασης, αλλά και το αποτέλεσμα της τύχης.

Στην πραγματικότητα, τόσο η Σαντορίνη, όσο και τα Φηρά χρειάστηκαν τύχη ανά τους αιώνες για να επιβιώσουν και να μεγαλουργήσουν.

PICT0240
Αγναντεύοντας το Αιγαίο στη Σαντορίνη, φωτογραφία από την Ελπίδα

Αν θέλετε να απολαύσετε και να εκτιμήσετε την ομορφιά των Φηρών πρέπει να αποφύγετε την πολυκοσμία. Να βρείτε μια μικρή καφετέρια στο χωριό με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Να σηκωθείτε νωρίς το πρωί και να περιπλανηθείτε στα όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια του οικισμού και να φτάσετε στην άκρη του βράχου, εκεί που μπορείτε να απολαύσετε την σαν σε καρτ ποστάλ ομορφιά των Φηρών, όπου το ήρεμο μπλε του ουρανού και της θάλασσας σμίγει με τα λευκά σπίτια και τους χρωματιστούς σχεδιασμούς των βράχων.

Αν καθίσετε σε μια από τις καφετέριες που προσφέρουν θέα στο Αιγαίο, αναπόφευκτα θα αναρωτηθείτε… Τι είναι η ζωή χωρίς εικόνες; Χωρίς χρώματα; Χωρίς μουσική ή χωρίς όλα αυτά τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που συγκινούν τις αισθήσεις μας;

Οι μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή μπορεί να είναι τελικά κάποια μικρά πράγματα… ένας καφές σε ένα όμορφο σημείο, να μοιράζεσαι ένα ποτήρι κρασί, ένα χαμόγελο, ένα άγγιγμα, έναν έρωτα… τα πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας και την κάνουν να αξίζει βρίσκονται παντού στη Σαντορίνη.  Απομένει σε εσάς να τα ανακαλύψετε…

Similar Posts